ENJOY FREE SHIPPING FOR PURCHASE RM100 AND ABOVE

KENAPA IBU HAMIL PERLU MAKAN SIHAT SEPANJANG HAMIL

Setiap ibu yang hamil sememangnya mengharapkan anak yang dikandung  lahir dalam keadaan sihat mental dan fizikal. ibu hamil boleh lakukannya bermula dengan mengambil pemakanan sihat. 5 Sebab kenapa ibu hamil perlu mengamalkan pemakanan sihat sepanjang kehamilan adalah seperti berikut :

1. Bagi Memastikan kesihatan Bayi di Dalam Kandungan Terjamin

IMG_20200709_211622_595.png
Segala vitamin yang diperlukan diambil sepanjang kehamilan. terutamanya asid folik perlulah di ambil secukupnya. folik asid sangat penting bagi memastikan bayi  sihat dari segi fizikal dan mental. kalau momi tak lalu nak makan ubat yang di bekalkan klinik momi bolej ikhtiar makan makanan yang mengandungi tinggi folik asid sebagai kekacang, brokoli dan lain-lain.

2. Memastikan Perkembangan Organ dan Pembentukan Sel Bayi dalam Kandungan.


IMG_20200709_211334_199.png
Di awal kehamilan, pembentukan sel dan perkembangan organ bayi di dalam kandungan berlaku dengan cepat, jika ibu tidak menjaga pemakanan mereka, maka perkembangan tersebut akan terjejas.

Tahu kah momi, otak bayi mula berkembang seawal usia dia 26 minggu. Rugi sangat kalau momi tak ambil kesempatan untuk cergaskan perkembangan otak baby sejak dalam kandungan lagi. walnut dan almond antara makanan yang sangat bagus untuk mencergaskan perkembangan otak.

3. Membekalkan Tenaga Sepanjang Kehamilan
.


IMG_20200709_211626_977.png
Pengambilan zat yang lengkap membantu dalam pembentukan Hemoglobin darah. HB yang rendah menyebabkan ibu hamil kelebihan dan lesu. Jika bacaan HB tinggi ibu hamil akan bertenaga. dengan ini menjadikan pengalaman hamil sesuatu yang sangat indah.

4. Mengelakkan Terkena Diabetis Ketika Kehamilan
.

IMG_20200709_211635_576.png


Banyak makan  Makanan manis seperti  kek, kuih muih bukan sahaja tidak mendapat apa apa khasiat malah menyebabkan mendapat diabetis dan bayi besar, dengan ini perlu bersalin secara pembedahan. Elakkan minum air manis dengan kerap, Cuba tukar kpd jus buah, almond milk dan susu. boleh dapatkan almond milk di Mutyara ada pelabagi perisa termasuk kurma, sedap!

5. Elak dari hadapi pelbagai risiko

IMG_20200709_211617_202.png
Makan ikut Sedap org tua kata melantak semua dan menyebabkan Berat badan naik mendadak. Momi Berisiko mengidap tekanan darah tinggi dan baby besar. bila hamil ni memang biasa kalau rasa rasa asyik nk mengunyah je, momi cari snack sihat sihat ye, momi boleh makan dan mengunyah Tanpa perlu risau. momi boleh dapatkan Preggy Nut di Mutyara. selain itu kami juga ada Carrot chip, snack tanpa MSG.

Dapatkan snacking minuman sihat di Mutyara. Preggy nut dan Carrot chip adalah snack sihat tanpa MSG . Minuman kami ada  Tamar Milk serta almond milk. 

Older post

Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.